Kom IN CONTACT: Laten we kennismaken en bellen >

Managers & leiders in de zorg

1 op 1 coaching – 8 maanden programma

Jij werkt als leider in de zorg! Je geeft leiding aan teams en je verlangt naar groei in je functie. 

Jij wilt groeien, impact maken, ontwikkelen.  

Je staat in je kracht. Jij merkt dat je overzicht hebt en kwaliteit biedt. You are in control. Jij weet waar je het over hebt. Je bent de sparringpartner voor het MT. Je behaalt samen met jouw team jullie doelen. Je bent trots. Je ervaart ondanks alle uitdagingen die er zijn, dat jij waarde biedt en jouw inzet verandering teweegbrengt. Je kent je teamleden. Je bent beschikbaar en helpt hen om te doen waar zij goed in zijn. Je ziet potentie in hen en zij voelen zich gesteund door jou. 

Dit is hoe jij wilt zijn! Wat jij wilt brengen. En nu…?

Laten we elkaar spreken

gratis intake

Tijdens een gratis intake gesprek bespreken wij waar je als manager tegenaan loopt en waar jouw wensen en behoeften liggen.

Maak jezelf weer topprioriteit

Je merkt dat je balans mist in je werk en privésituatie. Je mist scherpte, je wilt meer grip en focus aanbrengen in je werk.

Je bent bang om te falen. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel is groot. Diep van binnen geloof je dat jij niet goed genoeg bent en het niet kunt waarmaken. 

Je rent maar door. Van de ene naar de andere meeting. Ook in je privé situatie heb je veel ballen hoog te houden.  

Je weet hoe belangrijk het is dat het goed gaat met jou. Jouw invloed op anderen is groot. Je ziet dat medewerkers naar je kijken en je een voorbeeld bent voor hen. Je ervaart druk: ‘Ik moet het wel goed doen en waarmaken’.   

Je voelt de urgentie om keuzes te moeten maken en ruimte te creëren voor jezelf. Je weet dat als je deze stap neemt, jij verder groeit als leider en jij jouw teams hierin voorgaat. 

Nu laat je je leiden door personeelstekorten, de waan van de dag, van de ene na de andere crisis. Het lijkt nooit te stoppen. 

Tijd voor actie. Maak jezelf weer topprioriteit.  

HET COACHTRAJECT​

Na een coachtraject met mij weet jij wie je bent als Leider! 

Wat brengt het je?

Wat gaan we doen?

Ik coach en adviseer jou in je rol als leider waardoor jij weer met plezier en vernieuwde energie de uitdagingen aangaat die er spelen in de zorg.

In 8 maanden coach ik jou naar de krachtige leider die je bent.

Ik doe dit door 2 uitgebreide intakes met je in te plannen. Je doet een TMA test. In een terugkoppelgesprek bespreken we jouw uitkomsten.

Aan de hand van de TMA krijg jij zicht op jouw unieke talenten en intrinsieke motivaties. Hierdoor krijg jij inzicht in waar jij energie van krijgt. Je leert jezelf nog beter kennen. Hierdoor kun jij makkelijker keuzes maken in je werk: ‘Past dit project wel bij mij? Zet ik mijn kwaliteiten in of word daar nog onvoldoende gebruik van gemaakt?’

Als coach help ik je aan de slag te gaan met jouw doelen

Je onderzoekt wat jouw gedachten, gevoelens en gedrag met jou en anderen doen. Wat drijft jou? Wat houdt je tegen? Je leert te luisteren naar jezelf en krijgt nieuwe inzichten. Hierdoor durf je stappen te zetten en creëer je de werksituatie die bij jou past. Je bouwt concreet aan jezelf en aan jouw toekomstdromen. 

We brengen samen in kaart waar jouw groei en behoefte ligt voor dit traject. Ik schrijf een voorstel waarin ik je meeneem in wat jij nodig hebt. We gaan de diepte in! We duiken in jouw binnenwereld.

Ik coach je zodat je blokkades opruimt die jou belemmeren om verder te groeien. Waardoor blokkeer jij om echt jouw plek in te nemen als leider? Waarom schuif je bepaalde taken steeds voor je uit? Deze blokkades helpen je niet in je verdere groei. Ze mogen opgeruimd worden en dat kan! Jij kunt veranderen.

Je durft na een coachtraject met mij jezelf zichtbaar te maken in je organisatie en op te komen voor de belangen van jezelf en jouw team. Je gaat nu eindelijk dat ingewikkelde gesprek voeren met jouw manager. Je corrigeert die niet functionerende medewerker en ziet resultaat van je acties.

Ik geef je ook advies. We bespreken casuïstiek die jij inbrengt. Hierdoor kun je na een coachsessie direct aan de slag gaan en in de praktijk brengen wat jij net geleerd hebt.

Ik ben jouw sparringpartner in conflictsituaties of ter voorbereiding van noodzakelijke verandering. Ik sta naast je.

Anne
Lees verder
Geralde heeft de gave om je heel snel veilig en op je gemak te laten voelen. Dat komt niet alleen doordat ze zonder oordeel naar je luistert, maar ook omdat ze van zichzelf warm, toegankelijk en professioneel is. Mijn eigen weg was bijtijds heus intensief, pittig en confronterend, want ook dat hoort bij jezelf (terug)vinden. Onderweg had ik Geralde die me de route uitlegde, handvatten gaf hoe met alles om te gaan en me zo loodste naar een veel betere plek. Ik heb geleerd hoe ik emoties kan afmaken. Ik heb weer verbinding gemaakt met delen van mezelf, waar ik de connectie was kwijtgeraakt en voor dat alles ben ik ontzettend dankbaar.
Mieke
Lees verder
De deur uitlopen met concrete acties waardoor een uitdaging kleiner voelt, dat zijn echt de verdiensten van Geralde. Ze is heel sterk in haar manier van levellen. Ze voelde goed mijn tempo en behoeftes aan. Op een natuurlijke manier kom ik steeds een stap verder, heel fijn voor een praktisch iemand die graag vooruitgang ziet. Ze is echt van onschatbare waarde voor mij geweest.
Esther
Lees verder
Wat ik fijn vond aan de gesprekken met Geralde is dat zij met haar nuchterheid en humor mij helpt om situaties te doorleven en te relativeren. Hierdoor kwam er lucht en werd het minder zwaar. Ik ervaar nu ruimte en kan zonder oordeel naar mijzelf te kijken. Zij hielp mij hierdoor om keuzes te maken en stappen te zetten. Zij heeft mij op weg geholpen om zelf regie te pakken. Ik ben daardoor gegroeid in zelfvertrouwen en durf keuzes te maken.
Paulien
Lees verder
Ik was overspannen en zocht naar een coach die mij kon begeleiden in mijn terugkeer naar werk. Ik kreeg de tip om contact met Geralde op te nemen. Ik voelde mij begrepen en geaccepteerd door haar. Ze gaf mij concrete tips om structuur aan te brengen in mijn dag en hielp mij in het maken van keuzes . Ook kreeg ik inzicht in mijn perfectionisme. Ik leerde om mijzelf af te remmen en te begrenzen. Dit ging met vallen en opstaan. Haar houding van mildheid en begrip was daarin helpend. Zij durfde mij ook een spiegel voor te houden en mij stil te zetten. Hierdoor leerde ik dat mijn lichaam signalen geeft als ik iets niet wil of spannend vind. Ik kan nu voelen wanneer ik mijn grenzen overga en durf dan te kiezen om het anders te doen. Ik ben weer 100% aan het werk en haal hier ook weer energie uit.
Previous
Next

Voor wie is dit traject?

Je geeft leiding aan teams in de zorg- of welzijnssector.

Vol passie en enthousiasme ben je hier mee gestart. Je doet dit nu een aantal jaren vol overgave. Je hebt hart voor mensen.

Je wilt verder groeien als leider.  Maar ervaart frustratie en onrust in je werk.  Je wilt graag vernieuwing en verandering doorvoeren alleen het lukt je niet. Je blijft maar bezig met brandjes blussen lijkt het.

Je was vol idealen. Nu zie je regelmatig beren op de weg. Waar doe jij het allemaal voor? Je lijkt alleen maar bezig te zijn de shit op te ruimen van anderen.

Je voelt je eenzaam in je werk. Jouw manager is en voelt ver weg. Je voelt je regelmatig aan je lot over gelaten.

Je rommelt voor je gevoel maar wat aan. Je komt niet verder in je ontwikkeling en laat leiden door de waan van de dag.

Je wilt weer regie en focus in je werk. Je verlangt naar een plek waar jij helemaal jezelf kan zijn. Hier kun je jouw verhaal in een veilige setting delen. Je verlangt naar een plek waar je ook je kwetsbaarheid en struggles kunt laten zien.

Je bent toe aan de volgende stap in je carrière en ontwikkeling. Je weet dat iedereen hier baat bij heeft. Als eerste jij! Je weet dat jouw omgeving hier ook door gaat veranderen.

Voor wie is dit niet?

Dit is niet voor jou als je niet wilt leren en veranderen. Je bent niet ‘coachable‘

Je bent niet bereid om in jezelf te investeren. Je snapt het nut van coaching niet en wilt het liefst alles bij het oude laten.

Feedback vind je lastig en onnodig. Je kent jezelf immers al goed genoeg.

Ik werk niet in de zorg – ik ben wel een leider? Kan ik dan ook bij jou terecht?
Zeker, in een persoonlijk gesprek kunnen wij bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Concreet

In 8 maanden coach ik jou naar meer focus, rust en overzicht in je werk en je privé situatie.

Tijdens deze 8 maanden zien wij elkaar 12 keer. We spreken elkaar aan het begin van jouw traject 2 keer in uitgebreide sessies.

Je doet de TMA analyse test. De uitkomsten bespreken we samen. In een vervolgsessie bespreken we die punten die jij verder wilt ontwikkelen.

Aan de hand hiervan schrijven wij een persoonlijk coachplan afgestemd op jou. We bespreken hierin thema’s als cultuur, timemanagement, delegeren.

In de daaropvolgende maanden spreken we elkaar nog 10 keer, live of online; wat jij prettig vindt. In deze sessies bespreken we waar jij tegenaan loopt. Je bereidt dit voor en wij gaan samen de diepte in. Je gaat jezelf beter leren kennen.

Als jij dit prettig vindt ontmoet ik jou 2 keer op je werkplek. Daar observeer ik jou en geef ik je een terugkoppeling van wat ik gezien heb.

1 x per maand hebben wij een call zodat je kunt bespreken waar je nu advies of focus in nodig hebt. 

+ 5 dagen per week ben ik per whatsapp bereikbaar voor al jouw vragen

Waar?

Ik coach op een prachtige locatie in Soest tussen de koeien. Op deze rustige prachtige plek kom je tot rust. Weg uit de waan van de dag.

Ik ontmoet jou, als jij dit wilt, 2 keer op jouw werk zodat ik feeling krijg met jouw werkplek en je daar kan observeren.

Mijn wens voor jou is dat je vanuit jouw persoonlijk kracht en vanuit jouw kennis en deskundigheid je teams aanstuurt. Je kent je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Je leert nog beter te delegeren. Je hebt weer plezier in je werk! Je bent energiek en hebt nieuwe ideeën!

Je voelt: ‘Hier ben ik voor gemaakt!’

Je hebt na een traject met mij balans gevonden tussen werk en privé. Jij doet ook privé weer de dingen waar jij blij van wordt! Je kunt nog beter je grenzen aangeven en je staat waar jij voor staat. Je zorgt goed voor jezelf en voor jouw teams. 

Ik snap jou!

Als 23-jarige begon mijn carrière als leider in de zorg. Ik was jong, ambitieus en had veel dromen en idealen.

Als ik terugkijk heb ik 1 ding gemist: ‘een coach’! Iemand die mij zag en naar mij luisterde en meedacht.

Iemand bij wie ik helemaal mezelf kon zijn. Een coach die mij een spiegel voorhield. Iemand die mij liet zien waar ik meer regie en autonomie kon pakken.

Ik heb veel alleen uitgezocht, struikelde, viel en stond weer op.

Ik heb leidinggegeven aan allerlei soorten mensen, als teamleider, manager en als directeur zorg. Ik ken alle lagen in zorgorganisaties.

Bij teamleiders en managers zag ik steeds weer het volgende gebeuren: Ze staan klaar voor alles en iedereen. Ze werken hard en hebben weinig ademruimte.

Ik weet hoe belangrijk jij bent voor jouw teamleden. Zorgorganisaties kunnen niet zonder jou! Jij hebt een cruciale rol en staat op een sleutelpositie. Tijd dat jij dit zelf ook gaat zien. Je bent belangrijk! Ik sta graag naast je.

Naast meerdere managementopleidingen heb ik ook een degelijke coachopleiding gevolgd.